Behandeling


Eerste afspraak 
Tijdens de eerste afspraak zal uw klacht uitvoerig besproken worden in een anamnese en zal er aandacht besteedt worden aan het ontstaan van de klacht. Wanneer nodig zal er ook een logopedisch onderzoek gedaan worden, om een beter beeld te kunnen krijgen van de klacht. Bij een stemklacht zal er bijvoorbeeld een stemanalyse gedaan worden. Op basis van de gegevens over de klacht, het ontstaan en het onderzoek, wordt er een logopedische diagnose gesteld. Soms kan het zo zijn dat er meerdere afspraken nodig zijn op het probleem goed in kaart te brengen en een diagnose te stellen.

Behandeling
Samen met u zal er aan de hand van de diagnose gekeken worden of behandeling nodig is en wat voor u passend is om de klacht te verhelpen. Daarbij zal er een behandelplan opgesteld worden, dat als leidraad zal fungeren.
De duur van de therapie is afhankelijk van de soort klacht, de ernst van de klacht, de diagnose etc. Voor een stembehandeling bij bijvoorbeeld heesheid die langer bestaat dan 6 weken, zijn 6 tot 12 behandelingen niet ongebruikelijk. Uiteraard kan de therapie door u op elk moment worden beƫindigd.

Holistische aanpak
Tijdens de eerste afspraak zal er een passende therapie opgesteld worden. Hierbij wordt er rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden en uw mogelijkheden. Op deze manier wordt er maatwerk geboden. Ik zal niet alleen kijken naar de klacht op zichzelf, maar de mens in zijn geheel. Want elke klacht is anders en elke mens is anders. Ik vind het daarom belangrijk om goed te kijken naar hoe ik het beste kan helpen en hierbij de mens centraal te zetten.

Huiswerk
De logopedische behandeling bestaat voornamelijk uit doen van oefeningen. Vaardigheden worden via een opbouw geoefend en getraind. Daarbij is belangrijk dat u de oefeningen die in de behandeling worden gedaan, thuis tussen de afspraken door zelf herhaalt. U zult dan ook elke week huiswerk meekrijgen.


Kom langs op

Den Haag
Danckertsstraat 88, 2517 TK

Maandag: 0830-1630
Woensdag: 0900-1200

Vakantie
Gesloten van 31 mei tot 24 juni

Klik hier voor de routebeschrijving

Privacy en Disclaimer