Over mij


Na mijn studie Logopedie afgerond te hebben in Groningen, werk ik al meer dan 10 jaar vol enthousiasme als logopedist en stemcoach. In mijn praktijk, in Den Haag, leg ik op een holistische wijze de focus op een aantal aspecten van de logopedie waarin ik mij door mijn werkervaring en het volgen van (na)scholing heb gespecialiseerd: stemproblemen, stemproblemen bij beroepssprekers, genderdysfonie, slik- en spraakproblemen bij oncologische en neurologische patiënten, stemrevalidatie na totale larynx extirpatie (TLE) en afwijkende mondgewoonten, waaronder OMFT.

Bij het werken met stemproblemen maak ik een verbinding tussen de spreek– en zangstem en theaterlogopedie. Hierbij maak ik een koppeling tussen de aspecten van het spreken en de stem, die belangrijk zijn op het podium. Denk hierbij aan intonatie, prosodie, articulatie, emotie en mime. Daarmee geef ik je handvatten en scholing op het gebied van presenteren en voorkomen van jezelf.

Het presenteren van jezelf is ook belangrijk bij genderdysfonie. Hierbij ligt de nadruk op het vervrouwelijken van het stemgeluid en de manier van spreken. Er wordt in de behandeling o.a. aandacht besteedt aan houding, articulatie, intonatie, resonantie en toonhoogte. Samen wordt er gekeken naar welke stemgeluid past bij je nieuwe ‘ik’.

Naast het werken binnen mijn eigen praktijk, heb ik altijd in het ziekenhuis gewerkt op de KNO- en neurologieafdeling van het MCH Westeinde, LUMC en Amsterdam UMC locatie VUmc. De focus lag hier op de klinische logopedie, hoofd-halsoncologie, neurologie en transgenderzorg. Complexe en heftige zorg, waarin ik altijd de combinatie heb gemaakt tussen de reguliere gezondheidszorg en een holistische denkwijze. Dit doe ik nu nog steeds binnen de KNO-afdeling van het Haga Ziekenhuis waar ik werkzaam ben.

In mijn werk kijk ik niet alleen naar de klacht op zichzelf, maar naar de mens in zijn geheel. Vanuit een holistische aanpak stem ik mijn behandelingen af op de hulpvraag. Want elk probleem is anders en elk mens is anders. Dat vind ik ook fijn aan het werken binnen mijn eigen praktijk. Het geeft me de vrijheid en ruimte om vanuit een persoonlijke aanpak te kunnen behandelen en hierbij de mens centraal te zetten.

Voor de zangstem combineer ik logopedische behandelingen met de wetenschappelijk vernieuwende zangtechniek Complete Vocal Technique (CVT) en Estill Voice Technique System (EVTS) om het optimale uit de stem te halen. Het is altijd weer bijzonder hoeveel een stem kan vertellen, soms zelfs meer dan je beseft. Door te luisteren naar je eigen stemgeluid, lukt het vaak beter om te voelen en tot een kern te komen.

Ter ondersteuning van mijn behandelingen, maak ik gebruik van Manuele Larynx Facilitatie. Deze techniek zorgt ervoor dat de opgebouwde spanning in het hoofd-halsgebied kan worden verholpen en stemgeven vrijer aanvoelt. 

Samen met de Hoofd-Hals patiëntenvereniging heb ik een voedingsplatform opgezet voor mensen die getroffen zijn door kanker in het hoofd-halsgebied en daardoor slikproblemen en smaakverlies ervaren. Via deze website voorzien wij in uitgebreide informatie over eten en drinken (www.alsetenevenmoeilijkis.nl).

Kom langs op

Den Haag
Danckertsstraat 88, 2517 TK

Maandag: 0830-1630
Woensdag: 0900-1200

Vakantie
Gesloten van 31 mei tot 24 juni

Klik hier voor de routebeschrijving

Privacy en Disclaimer